Кулинарна демонстрация: Яна Данаилова – нутриционист

Яна Данаилова е дипломиран нутриционист, Председател на Сдружението на нутруционистите в България, квалифициран терапевт по биоенергия и психокибернетика към БАН, а съвсем скоро и магистър по Физиология на животните и човека и Мениджмънт на храните и храненето.

Притежава сертификат за учител по йога към Международната йога асоциация за стиловете – ащанга, хата, както и сертификат за йога за деца към Българската йога федерация. Можете да се уверите в уменията на Яна в холистичното й студио VitaYana Holistic Lifestyle & Yoga Studio, както и ако се включите в някой от спортните й лагери из страната. Яна е и официален представител на Европейския Вегетариански съюз за знака V-label на територията на България.

От няколко години специализира в областта на здравето, работи активно за популяризиране на здравословния начин на живот и повишаване на хранителната култура и подобряване на хранителните навици на обществото.

Яна Данаилова може да видите в някое от многобройните й телевизионни участия или рубриките на тема здраве и хранене в БНТ или Bulgaria ON AIR. Освен това, може да разгледате Youtube канала и блога й, в които тя споделя свои рецепти за здравословно хранене.

„Изключително благодаря за поканата на Street Food & Art Festival – щастлива съм, че ще имам възможността да споделя своя опит и знания в сферата на здравословното хранене. Ще се радвам да бъда полезна на хората с интересна и практична информация как да живеем природосъобразно, как да се радваме на крепко физическо, емоционално и ментално здраве и как да се храним вкусно и здравословно“ – споделя Яна Данаилова.