Кулинарна демонстрация: Шеф Росен Чакъров представя Живодар

Като един от водещите кулинарни експерти, Росен Чакъров е добре познат, вдъхновяващ радетел за популяризирането на чистата фермерска храна, сезонни продукти и едно по-дълбоко разбиране за философията на храната и храненето.

Ментор на кулинарните работилници на фермерските пазари, автор на общественият проект „Живодар – кулинарни истории на две колела“ и основател на иновативният кулинарен център „Кулинарна Лаборатория“. Консултант, главен готвач и обучител на десетки ресторанти и хотели в България и Кипър.

Водещ на готварски рубрики, телевизионни участия и гост готвач, познат със своите здравословни съвети, вечери и менюта. Жури на национални и балкански състезания с над 18 години опит с национални и международни кулинарни награди.

А на фестивала ни ще приготви ризото с два вида охлюви, горски манатарки, български шафран, топла фермерска брънза, зрял овчи кашкавал и микро растения! Звучи неустоимо, нали?

Кулинарна Лаборатория:

Основните цели на центъра са обучителен и приложен аутсорсинг модел за ресторанти и хотели, тъй като бъдещето предполага нови методи за справяне с бизнес климата в страната ни и по света. Като дългогодишни професионалисти и хора с ясна визия, ние ще предложим на вашите ресторанти и хотели, цялостно консултиране, менюта, маркетинг стратегия и обучения. Защото бъдещето е за тези, които правилно разчитат важността на тренда и правилните модели за бизнес и екипност.

“Кулинарна лаборатория” е кулинарен център с шоу кухня, в която професионалисти и любители ще могат да претворят своите идеи, да презентират свои продукти или бранд. Нашата отворена кухня дава прекрасна възможност за кулинарен тиймбилдинг или заснемане на клипове.

И разбира се, това, което правим успешно от години – кетъринг за частни и корпоративни мероприятия. И съвсем в духа на новото време, даваме възможността на този проект да се превърне в социален хъб и логистичен център за фермерски продукти и тяхното претворяване в ястия за вашият дом, бизнес или събитиен кетъринг.​

За Живодар – кулинарни истории на две колела:

„Живодарѣ – кулинарни истории на две колела“ ще ни представи житейската философия и дребните, но важни, детайли от битието на човек. И, разбира се, производителите на локални храни от България и Европа, посяли зрънцето на любовта в продукцията си. Ще споделя философията и историите зад уникалните продукти, природа и личности, които правят богатството на родината ни. И съвсем не от носталгична и патриотична гледна точка, а с ясната идея да съхраним онова, което имаме като традиции, храни и продукти, за да предадем тяхната история за бъдещите поколения.

„Живодар – кулинарни истории на две колела“ е кауза, която ще се развива с помощта на много съзнателни личности и колеги от бранша, които приемат, че кулинарията не е просто готвене, а съзнателен творчески акт, който издига на пиедестал качествения продукт и историята, която стои зад него.

А за да бъде наистина устойчив и полезен за обществото ни, проекта има конкретна насоченост към кулинарните работилници с тези продукти за деца, младежи и зрели хора. С което целим повишаване на тяхната хранителна, емоционална и духовна култура.