Куклен театър „Мале-Мале“ представя: „Разбойническа история“

Куклен театър „Мале-мале“ започва като уличен куклен театър през 2013-та година, основан от група студенти на Жени и Петър Пашови. Оттогава насетне те правят улични и сценични спектакли главно за деца. Зад гърба си вече имат участия на престижни фестивали в страната и чужбина. От тази година развиват и онлайн дейност – куклена телевизия Мале-мале ТВ.  

А представлението, което ще видим на фестивала е „Разбойническа история“ – куклен спектакъл за деца над 5 годишна възраст. Това е адаптация по едноименната приказка на чешкия автор Карел Чапек.

Чрез класически площаден куклен театър на параван и кукли “петрушки” се връщаме в една стара епоха и проследяваме разказ за един разбойник и неловкото положение, в което е попаднал.
Той е възпитан, учтив и вежлив, но едно негово обещание оплита живота му и създава много абсурдни и трудни препятствия. В тази магия ни водят трима разказвачи-разбойници, които с хумор и карикатурни образи предават легендата за разбойника Вагабондо от поколение на поколение!

Участват:
Красимир Кирчев
Мила Китанова
Георги Георгиев

Сценограф: Илина Стефанова
Музика: Пламен Петков

Режисьор: Коле Китанов